ŽALBA ODBIJENA: Terzić oslobođen optužbe!
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

gotovo

ŽALBA ODBIJENA: Terzić oslobođen optužbe!

Presuda je postala pravosnažna

Objavljeno: 13:05h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i zvanično je nevin pred zakonom.

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio Terzića optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima nekadašnjih fudbalera OFK Beograda, prenosi "Sport Klub".

Terzić je presudom Višeg suda u Beogradu, od 31. jula 2023. godine, oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja, a sa njim je oslobođen i Dražen Podunavac.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

Javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je podneo žalbu, koja je odbijena, pa je oslobađajuća presuda postala pravosnažna.

U saopštenju Apelacionog suda u Beogradu, posle sednice veća od 23. aprila, navodi se da je žalba Višeg javnog tužilaštva odbijena kao neosnovana.

- Apelacioni sud u Beogradu je analizirao presudu samo u delu kojim su okrivljeni Terzić i Podunavac oslobođeni od optužbe s obzirom da u odnosu na drugi stav presude kojim je prema okrivljenom Zvezdanu Terziću odbijena optužba žalba nije ni izjavljena", piše u saopštenju, navodi se na sajtu Sport kluba.

Kako se navodi, po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud nakon sprovedenog dokaznog postupka i analize dokaza dao jasne i argumentovane razloge zbog kojih smatra da nije dokazano da su okrivljeni Terzić i Podunavac preduzeli radnje krivičnih dela koja su im stavljena na teret.

- Kako se u žalbi javnog tužioca ne ukazuje ni na jedan dokaz koji nije bio cenjen u toku postupka ili na neku činjenicu koja bi dovela do drugačijeg zaključka u ovoj krivično-pravnoj stvari, Apelacioni sud je žalbu javnog tužioca odbio kao neosnovanu, a prvostepenu presudu potvrdio - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

01:30

Zvezdan Terzić u Sceniranju

(Espreso/Sport Klub/Nikola Stamenić/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.